Familien Algreen dyrket økologiske grøntsager siden 1987, da Hans Algreen fik nok af at arbejde mod og ikke med naturen og omlagde jorden til økologi. Længe inden nogen talte om CSR-strategier, bæredygtighed eller måltidskasser. Gården ligger i en tunneldal i den fredede Naturpark Mølleåen, der efter istiden indgik i et bælte af søer. Det har efterladt den kalkrige jord med et utroligt højt næringsindhold, der har skabt den særlige smag af Søris og nogle utroligt velsmagende grøntsager.
I takt med at kokke, indkøbere og kvalitetsbevidste forbrugere har fået øjnene og munden op for vores varer, er Søris vokset sig større. Men det er stadig lige så meget en holdning, som det er en forretning. Respekt for naturen, fuld gennemsigtighed og et brændende ønske om at gøre økologi tilgængelig for så mange som muligt. Det er den filosofi, hver eneste grøntsag fra Søris er fyldt med.
De mange år med økologisk jord under neglene har givet os en unik faglighed og erfaring. Derfor ved vi, at en kartoffel ikke bare er en kartoffel. Fordi magien opstår i samspillet mellem sorten og jorden.
I dag videreføres de økologiske traditioner af tredje og fjerde generation på Søris, i et tæt avlersamarbejde med en håndfuld økologiske landmænd og-kvinder: