BÆREDYGTIGHED

I en tid hvor små og store virksomheder falder over hinanden for at fortælle hvor grønne de er, – eller har tænkt sig at blive – inden for de næste 15 år er det måske på sin plads at fortælle, at vi har drevet Søris efter bæredygtige principper i over 30 år.

Det manifesterer sig i form af:

  • Den økologiske dyrkningsform
  • Brug af strøm fra egne solceller til produktion.
  • Brug af biobrændsel til tørring af korn og græskar samt opvarmning af produktionshaller og boliger.

Fremtiden er plantebaseret, og vores kernekompetence er grove grøntsager: rodfrugter, kartofler, kål og græskar. Fælles for disse afgrøder er, at de er nogle af de allermest klimavenlige fødevarer man kan producere på vores breddegrader (og den allermest klimavenlige mad, man kan spise).

Vores gulerødder og kartofler pakkes i papbakker som består af 40% græs – altså en hurtig fornybar ressource – ikke udvundet af træ, som er længe om at vokse op igen.

Som en mindre virksomhed er det svært at få overblik over de data og regnemodeller som skal til for at kunne beregne det eksakte energiforbrug i de forskellige fremstillings- og forarbejdningsprocesser. Derfor har vi indledt et samarbejde med Københavns Proffessionshøjskole, hvor studerende får mulighed for at hjælpe os nærmere målet om at afdække vores klimaaftryk.

VI DYRKER DET RÅ